Godbidder

$22.00
Availability: Leadtime is 2-4 day(s).

Luthers hjem i Wittenberg havde mange gæster, og som oftest var middagsbordet fyldt af en borget flok, der havde deres gang i huset. Der var højt til loftet, når glassene løftedes, og den frimodige og forunderlige samtale udfoldede sig blandt læg & lærd. Luthers bidrag til samtalen omkring bordet er særegen derved, at han viser en anden side end den, vi kender fra hans teologiske værker. Udgangspunktet er stadig teologien, men de billeder og de udtryk, han benytter til at illustrere, hvordan tilværelsen bør udfolde sig, er farverige og festlige.

Godbidder er et lille udpluk af de i alt 6 bind om Luthers bordtaler. Emnerne tæller bla. ægteskal, børn, undervisning, krig, død, kirken og musik. Til sidst i bogen findes opskrifter på en menu, som den kunne se ud i Lutherhuset. Den kan inspirere til at afholde en Lutheraften, hvor kirke og kro mødes.

"Hvis du ikke behøver en kone, hvad de bedst selv ved, så lad være med at gifte dig. Men hvis du brænder af liderlighed, og dit køde leder dig i fristelse, hvad venter du så på? Så gift dig dog!"

"Plages du af depression, fortvivlelse eller en dårlig samvittighed, så skal du spise, drikke og være sammen med venner. Hjælper det dig at tænke på piger, så gør det."

Inspiration